Ontruimen na overlijden

Op deze pagina vindt u praktische tips over ontruimen na overlijden. U leest bijvoorbeeld over de kosten en de werkwijze van ons ontruimingsbedrijf, en meer informatie over hoe te werk te gaan bij een ontruiming na overlijden.

Huis ontruimen na overlijden kosten

Wanneer iemand komt te overlijden moet er natuurlijk veel geregeld worden. Het ontruimen van de woning van de overledene is voor velen een vervelende klus. In het geval van een koophuis moet de woning klaar worden gemaakt voor de verkoop. En in het geval van een huurhuis moet het huis leeg, bezemschoon en vaak in originele staat aan de verhuurder worden opgeleverd. Wilt u meer weten over de kosten? Zie dan kosten huisontruiming.

Een bedrijf inschakelen om te ontruimen of zelf het huis leeghalen?

Een huis ontruimen na het overlijden van een dierbare is voor velen geen makkelijke opgave. De woning en de spullen roepen vaak veel herinneringen op en daarom kost het extra tijd, moeite en energie om spullen op te ruimen of weg te gooien. Vaak willen mensen spullen ook niet weggooien, maar is er eigenlijk geen ruimte voor.

ontruimen na overlijden

Ons ontruimingsbedrijf werkt samen met Kringloop Den Haag, het Leger des Heils, en andere kringloopbedrijven en tweedehandwinkels. Wij proberen de meeste spullen zo een zinvolle toekomst te geven. Ook staan onze ontruimers met wat meer emotionele afstand van de spullen. Opruimen en schoonmaken zijn taken waarin wij gespecialiseerd zijn.

Ons advies: Plan de ontruiming goed in. Stem af met uw familie

Als onze ontruiming begint, gaan we snel en effectief te werk. Ons advies is daarom om zelf de tijd te nemen de kleine en meest dierbare spullen uit het huis te halen voordat de ontruiming begint. Als de ontruimers starten, worden de bruikbare meubels eerst verwijderd en direct naar de kringloop en/of een sorteercentrum gebracht. Daarna begint het opruimen en schoonmaken. We proberen de mankracht zo af te stemmen, dat de ontruiming in een dag klaar is. We benadrukken daarom dit duidelijk vooraf af te stemmen, zodat de meubels die u zelf wilt houden op de dag van de ontruiming niet meer in de woning staan, en onze ontruimers effectief en slagvaardig te werk kunnen gaan.

Woning opleveren op uw voorwaarden

Geen huis is hetzelfde. Als we het huis ontruimen na overlijden, hebben we voor de oplevering dus vaak te maken met verschillende voorwaarden. Geen huis is immers hetzelfde. Daarom is er is ook een groot verschil tussen een koophuis en een huurwoning. Als u dat wenst wordt de raambekleding, vloerbedekking, en eventueel gordijnrails verwijderd. Ook kunnen we gaatjes dichten in de muur. Ook kleine sloopwerkzaamheden zijn ons zeker niet vreemd.

Full service ontruiming

Als u zelf op afstand zit en de taken geheel wilt uitbesteden, is dat geen probleem voor ons. Wij kunnen voor u de sleutels inleveren en een foto maken van de laatste meterstanden. Dit sturen wij naar u door via e-mail of WhatsApp, en dan kunt u die zelf doorgeven aan de desbetreffende instanties.

ontruimen na overlijden 2

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat zijn de kosten voor ontruimen na overlijden?

De kosten voor het ontruimen van een woning na overlijden kunnen variëren. De meest gebruikelijke manier is dat we een korte inspectie van de woning, de spullen en de troep doen om voor uw een persoonlijke offerte te maken. Dit is natuurlijk geheel vrijblijvend.

Doen jullie alleen de inboedel of ook de oplevering?

U kunt ons ontruimingsbedrijf ook inzetten voor de oplevering van het huis. Wij zijn bekend met de meest voorkomende taken, verwijderdingswerk en kleine sloopwerkzaamheden.

Gratis ontruimingsofferte aanvragen?

Een samenvatting van de stappen om een huis te ontruimen na overlijden, en hoe u een gratis offerte kunt aanvragen:

  1. Inventariseer zelf de woning en de voorwaarden voor oplevering

    Haal de kleine en meest dierbare spullen uit de woning. Wilt u bepaalde meubels houden? Verwijder deze dan zo snel mogelijk, of vraag onze chauffeur deze voor u weg te brengen. Als de ontruiming begint, gaat het immers snel.

  2. Bel ons voor de gratis en vrijblijvende offerte

    Wij doen een korte inspectie van de spullen en inventariseren daarmee de transport- en mankracht die nodig is om in één dag uw huis op te leveren. Wij geven u zo snel mogelijk een inzichtelijke prijsindicatie voor de ontruiming van de woning.

  3. De ontruiming vindt plaats

    We proberen het zo in te plannen dat de ontruiming in één dag klaar is. Eventueel, regelen wij samen met u de oplevering van de woning.

Wilt u een offerte aanvragen? Of heeft u nog vragen? Onze medewerkers staan klaar om uw vragen te beantwoorden. Gebruik het contactformulier of bel met 06 – 2526 5595.